Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing

Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing.

325 kcal

20 min. bereiden

4.7/5

(66)

Ingrediënten

Aantal personen

2018 nr. 07 - Zomer to go or to stay

2018 week 29-32 - 2018 week 29-32

Aan de slag

  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel elk stuk in een voorgekruid velletje uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 12 min. gaar. Keer halverwege.

  2. Pers ondertussen de halve citroen uit. Klop de hummus met een ½ el citroensap en het water tot een dressing.

  3. Snipper de ui. Snijd de komkommers in schuine, dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Meng de sla met de ui, komkommer, paprika en kaasblokjes.

  4. Neem de kipfilets uit het bakpapier. Snijd in reepjes en verdeel over de salade. Besprenkel met de hummusdressing.

  • combinatietipLekker met meergranenstokbrood.

Wat vond je van dit recept?

Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing

Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig