Pulled chicken-nacho-borrelschotel
Pulled chicken-nacho-borrelschotel

Pulled chicken-nacho-borrelschotel

Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
4 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

kipfilet

1

kleine rode ui

150 g

mais

1

avocado

1

limoen

2 el

barbecuesaus

170 g

tortillachips nacho cheese

75 g

Cheddar Tophat 48+

1

jalapeñopeper

Dit heb je nodig

  • vuurvaste ovenschaal of bakblik (ca. 30 x 40 cm)

Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

2

Snipper ondertussen de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

3

Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.

4

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.