bewaar
Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade
Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade
bewaar

Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade

Deze vispakketjes zijn overheerlijk.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode ui

15 g

dragon

500 g

kabeljauwfilet

2

handsinaasappel

40 g

ongezouten roomboter

2

venkelknol

75 g

waterkers

6 el

milde olijfolie

500 g

verse tagliatelle all'uovo

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • aluminiumfolie

  • rasp

  • staafmixer

Deze vispakketjes zijn overheerlijk.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de uien in dunne ringen en verdeel over het midden van 4 (voor 4 personen) vellen aluminiumfolie. Verdeel de blaadjes van 2 takjes dragon over de ui en leg de kabeljauwfilet erop. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verdeel 1 tl rasp over de stukken vis en bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel de boter erover. Vouw elk vel aluminiumfolie als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen.

3

Leg de pakketjes voorzichtig op de barbecue en gril met de deksel erop in ca. 12 min. gaar (of leg de pakketjes op een rooster en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar).

4

Verwijder ondertussen de (oranje en het witte deel van de) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Snijd de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de waterkers grof. Meng het sap met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de venkel, waterkers en sinaasappelpartjes over een platte schaal en besprenkel met de dressing.

5

Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de rest van de dragon fijn en meng met de olie en peper. Pureer met de staafmixer en meng door de pasta.

6

Neem de vispakketjes van de barbecue of uit de oven. Verdeel de pasta over de borden en maak de pakketjes voorzichtig open (pas op voor de hete stoom!). Verdeel de vis en groente en saus over de pasta en serveer de salade erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.