Libanese wraps met falafel, witte kaas en gegrilde groenten
In een wrap of in een kom? Je mag het helemaal zelf bepalen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 100 g groene aspergetips
- 2 el traditionele olijfolie
- 213 g Garden Gourmet falafel spicy
- 4 Libanese wraps
- 200 g Maza baba anoesch
- 100 g witte kaas
- 100 g biet julienne
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in 2 partjes per persoon. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Besprenkel de ui, paprika en aspergetips met de helft van de olie.
- Verhit de grillpan en gril de ui, paprika en aspergetips apart in 3-5 min. beetgaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. Gril de wraps een voor een 20 sec. in de grillpan. Keer halverwege.
- Bestrijk elke wrap met 2 el baba anoesch. Verkruimel de witte kaas erboven en verdeel de gegrilde groenten, falafel en biet erover. Rol de wraps op en serveer direct.
variatietip:
De spicy falafel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook gewone falafel (Garden Gourmet) gebruiken.
serveertip:
Schik alle groenten, de falafel, baba anoesch en witte kaas in een kom. Snijd de wraps in punten, bak in olie in 2 min. knapperig en serveer apart erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 880 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Libanese wraps met falafel, witte kaas en gegrilde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Libanese wraps met falafel, witte kaas en gegrilde groenten
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
Snijd de ui in 8 partjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken.
- 100 g groene aspergetips
- 1 el traditionele olijfolie
Besprenkel de ui, paprika en aspergetips met de olie.
Verhit de grillpan en gril de ui, paprika en aspergetips apart in 3-5 min. beetgaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 213 g Garden Gourmet falafel spicy
- 4 Libanese wraps
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. Gril de wraps een voor een 20 sec. in de grillpan. Keer halverwege.
- 200 g Maza baba anoesch
- 100 g witte kaas
- 100 g biet julienne
Bestrijk elke wrap met 2 el baba anoesch. Verkruimel de witte kaas erboven en verdeel de gegrilde groenten, falafel en biet erover.
Rol de wraps op en serveer direct.
variatietip:
De spicy falafel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook gewone falafel (Garden Gourmet) gebruiken.
serveertip:
Schik alle groenten, de falafel, baba anoesch en witte kaas in een kom. Snijd de wraps in punten, bak in olie in 2 min. knapperig en serveer apart erbij.