bewaar
Pita met falafel, paprikasalade en witte kaas
Pita met falafel, paprikasalade en witte kaas
bewaar

Pita met falafel, paprikasalade en witte kaas

Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer!

25 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

1 zak

paprikamix

4 el

milde olijfolie

1 el

witte natuurazijn

15 g

verse krulpeterselie

150 g

witte kaas

400 g

falafel

4

grote pitabroodjes

170 ml

yoghurt Griekse stijl 2%

85 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer!

Aan de slag

1

Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de helft van de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de 1½ el olie (per 4 personen) met de azijn en sprenkel over de paprika. Snijd de peterselieblaadjes fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.

3

Pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes en de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.