Pita falafel met avocado-yoghurtsaus
Pita falafel met avocado-yoghurtsaus

Pita falafel met avocado-yoghurtsaus

Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sperziebonen

75 g

ongezouten amandelen

200 g

radijs

4 el

appelciderazijn

2 el

extra vierge olijfolie

4

grote pitabroodjes

400 g

falafel

2

eetrijpe avocado's

200 ml

Griekse yoghurt 10%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • blender of staafmixer

Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.

2

Meng de azijn en de olie in een kom. Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer de broodjes halverwege.

4

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.

5

Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.