Falafel pita met tzatziki & wortel-komkommersalade

Een echte (vega) kidsfavoriet.

630 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de falafel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Verwarm de laatste 5 min. de pitabroodjes in de oven op een rooster onder de bakplaat.

  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van een halve komkommer met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de halve teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd in partjes. Snijd de wortelen in kleine stukjes. Snijd de koriander grof en pureer samen met de olie in een hoge beker met de staafmixer. Schep om met de wortel en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Serveer de pitabroodjes met de falafel, salade en tzatziki.

Falafel pita met tzatziki & wortel-komkommersalade

Een echte (vega) kidsfavoriet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig