Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus
Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus

Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus

Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

milde olijfolie

200 g

falafel

4

spelt pitabroodjes

200 g

gesneden ijsbergsla

680 g

rode bieten in pot

150 g

koelverse romige knoflooksaus

Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.