Kipshoarma met pita en paprika
Pita shoarma, lekker en snel voor na een drukke dag

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g snoepgroente paprikamix
- 1 el arachideolie
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 50 g Mezeast chicken shawarma mix
- 4 grote pitabroodjes
- 1 bosje radijs
- 200 g snoepkomkommers
- 150 g salademix
- 225 g koelverse romige knoflooksaus
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, kipreepjes en kruidenmix 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in partjes en de snoepkomkommers in stukjes van ca 1 cm. Verdeel de radijs, komkommer, salademix, knoflooksaus en pitabroodjes over schaaltjes en zet met de kipshoarma op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen broodje vullen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 15 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.360 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kipshoarma met pita en paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipshoarma met pita en paprika
- 300 g snoepgroente paprikamix
Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
- 1 el arachideolie
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 50 g Mezeast chicken shawarma mix
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, kipreepjes en kruidenmix 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 4 grote pitabroodjes
- 1 bosje radijs
- 200 g snoepkomkommers
Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in partjes en de snoepkomkommers in stukjes van ca 1 cm.
- 150 g salademix
- 225 g koelverse romige knoflooksaus
Verdeel de radijs, komkommer, salademix, knoflooksaus en pitabroodjes over schaaltjes en zet met de kipshoarma op tafel.
Zo kan iedereen zijn eigen broodje vullen.