Stamp­pot sla, pa­pri­ka en fala­fel

Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 16 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
  2. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.
  3. Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 89 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot sla, paprika en falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot sla, pa­pri­ka en fala­fel

1
1
  • 1.2 kg koelverse stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in 16 min. gaar.

2
2
  • 2 rode puntpaprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g falafel

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

4
4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.

5
5
  • 200 g pikante hummus

Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.

6
6
  • 400 g gesneden ijsbergsla

Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.