Stamppot sla, paprika en falafel
Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg koelverse stamppotaardappelen
- 2 rode puntpaprika's
- 2 el milde olijfolie
- 400 g falafel
- 200 g pikante hummus
- 400 g gesneden ijsbergsla
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappelen in 16 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
- Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.
- Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 89 g
waarvan suikers 15 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 880 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Stamppot sla, paprika en falafel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stamppot sla, paprika en falafel
- 1.2 kg koelverse stamppotaardappelen
Kook de aardappelen in 16 min. gaar.
- 2 rode puntpaprika's
Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
- 2 el milde olijfolie
- 400 g falafel
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.
- 200 g pikante hummus
Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.
- 400 g gesneden ijsbergsla
Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.