bewaar
Zoete aardappel met falafel & knapperige rauwkostsalade
Zoete aardappel met falafel & knapperige rauwkostsalade
bewaar

Zoete aardappel met falafel & knapperige rauwkostsalade

Gekruide zoete aardappel, falafel en een knapperige rauwkostsalade. Hummus om het helemaal af te maken.

15 min. bereiden
23 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

2

rode uien

2 tl

gemalen komijn

4 el

arachideolie

400 g

winterpeen

1

citroen

300 g

biologische gesneden rodekool

400 g

falafel

200 g

hummus naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gekruide zoete aardappel, falafel en een knapperige rauwkostsalade. Hummus om het helemaal af te maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in dunne parten. Snijd de helft van de uien in dunne partjes. Snipper de andere ui en houd apart.

2

Schep de aardappel- en uiparten om met de komijn, de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Maak ondertussen de salade. Schil de winterpeen en rasp grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de winterpeen met de rodekool, gesnipperde ui, het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Leg na 20 min. de falafelballetjes tussen de aardappelpartjes en rooster nog 3 min. mee.

5

Verdeel de aardappelpartjes, falafel en salade over borden. Serveer met de hummus en een citroenpartje.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.