Fala­fel­bowl met krui­di­ge cous­cous

Alles in een kommetje couscous, falafel en hummus.

(5) waardeer
hoofdgerecht Alles in een kommetje couscous, falafel en hummus. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Klop de hummus los met 1 el limoensap (bij 4 personen), het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, mais, rodekool, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin. Verdeel de couscous met de wortellinten, falafel en hummusdressing in componenten over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 37-38

Falafelbowl met kruidige couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel­bowl met krui­di­ge cous­cous

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 winterpenen

Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 150 g hummus
  • 2 el kraanwater

Klop de hummus los met 1 el limoensap (bij 4 personen), het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g mais in blik

Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken.

6
6
  • 2 tl gedroogde munt
  • 300 g gesneden rodekool

Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, mais, rodekool, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 g falafel

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin.

8
8

Verdeel de couscous met de wortellinten, falafel en hummusdressing in componenten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.