Falafelbowl met kruidige couscous
Alles in een kommetje couscous, falafel en hummus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 2 winterpenen
- 1 limoen
- 150 g hummus
- 2 el kraanwater
- 300 g mais in blik
- 2 tl gedroogde munt
- 300 g gesneden rodekool
- 3 el milde olijfolie
- 400 g falafel
Advertentie
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Klop de hummus los met 1 el limoensap (bij 4 personen), het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, mais, rodekool, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin. Verdeel de couscous met de wortellinten, falafel en hummusdressing in componenten over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 800 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Falafelbowl met kruidige couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Falafelbowl met kruidige couscous
- 300 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 winterpenen
Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 150 g hummus
- 2 el kraanwater
Klop de hummus los met 1 el limoensap (bij 4 personen), het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g mais in blik
Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken.
- 2 tl gedroogde munt
- 300 g gesneden rodekool
Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, mais, rodekool, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 3 el milde olijfolie
- 400 g falafel
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin.
Verdeel de couscous met de wortellinten, falafel en hummusdressing in componenten over de borden.