Eenpansgerecht met rijst, paksoi en zalm
Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan.
Ingrediënten
4 personen
4 cm
verse gember
1 struik
paksoi
300 g
pandanrijst
1 tl
Euroma by Jonnie Boer chilimelange
36 g
Saitaku mix voor miso soup
800 ml
water
200 g
peultjes
250 g
warmgerookte zalmstukken
2 el
zwart sesamzaad
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.
Eenpansgerecht met rijst, paksoi en zalm
Instructievideo - 00:26 min.
Eenpansgerecht met rijst, paksoi en zalm
Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.
serveertip:Lekker met fijngesneden bosui en verkruimelde norisnack
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 cm verse gember
1 struik paksoi
300 g pandanrijst
1 tl Euroma by Jonnie Boer chilimelange
36 g Saitaku mix voor miso soup
800 ml water
200 g peultjes
250 g warmgerookte zalmstukken
2 el zwart sesamzaad