Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade
Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag!
930 kcal
15 min. bereiden, 40 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 kippenpoten
kippenpoten
1.5 eetlepel Portugese kipkruiden
Portugese kipkruiden
150 gram couscous
couscous
175 ml kokend water
kokend water
10 gram platte peterselie
platte peterselie
0.5 komkommer
komkommer
2 eetlepel milde yoghurt
milde yoghurt
200 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 33-36 - 2018 week 33-36
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten. Meng ⅔ de kipkruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de poten rondom met de kruidenolie. Leg ze op de velkant in de ovenschaal en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water bij. Dek af en laat 10 min. staan.
Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de rest van de kipkruiden.
Roer de couscous los, neem de kippenpoten uit de oven en schep 2 el bakvet door de couscous (bij 2 personen). Schep om met de peterselie, komkommer en tuinerwten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kippenpoten erop en serveer de yoghurtdip erbij.
- serveertipLekker met partjes citroen.
Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade
Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag!

hoofdgerecht
2 personen
930 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten. Meng ⅔ de kipkruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de poten rondom met de kruidenolie. Leg ze op de velkant in de ovenschaal en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water bij. Dek af en laat 10 min. staan.
Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de rest van de kipkruiden.
Roer de couscous los, neem de kippenpoten uit de oven en schep 2 el bakvet door de couscous (bij 2 personen). Schep om met de peterselie, komkommer en tuinerwten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kippenpoten erop en serveer de yoghurtdip erbij.
serveertip:Lekker met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 kippenpoten
1½ el Portugese kipkruiden
150 g couscous
175 ml kokend water
10 g platte peterselie
½ komkommer
2 el milde yoghurt
200 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)




