bewaar
Preischotel met zoete-aardappelpuree
Preischotel met zoete-aardappelpuree
bewaar

Preischotel met zoete-aardappelpuree

We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
256waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappelen

4

middelgrote eieren

1 zak

puntpaprikamix

125 g

geitenkaas naturel

2 takjes

verse rozemarijn

400 g

gesneden prei

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.

3

Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 30 min. gaar in het midden van de oven.