Preischotel met zoete-aardappelpuree
We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappelen
- 4 middelgrote eieren
- 1 zak puntpaprikamix (3 stuks)
- 125 g geitenkaas naturel
- 2 takjes verse rozemarijn
- 400 g gesneden prei
Keukenspullen
- pureestamper
- grote ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
- Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 360 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Preischotel met zoete-aardappelpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Preischotel met zoete-aardappelpuree
- 1 kg zoete aardappelen
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
- 1 zak puntpaprikamix
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm.
- 125 g geitenkaas naturel
Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
- 2 takjes verse rozemarijn
- 400 g gesneden prei
Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop.
Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.