Rain­bow tray­ba­ke van Es­tée Stroo­ker

Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed.

(2) waardeer
Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van 3/5 van de rozemarijn fijn, hak de walnoten en snijd de knoflook fijn. Mix de walnoten, knoflook, kaneel, een snuf zout, het paneermeel en de rozemarijn. Giet de linzen af en doe ze in een kom. Meng de eieren en de walnotenmix erdoor en draai ca. 12 balletjes van het mengsel.
  2. Snijd de rodekool in plakken van ca. 1 cm en laat de kern zitten. Zo krijg je mooie ronde schijven. Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Verdeel de plakken rodekool op de bodem en bestrooi ze met peper en zout.
  3. Verdeel de ovengroente over de bakplaat samen met de balletjes. Verdeel daarna de cranberry’s en de rest van de walnoten erover. Verdeel de ansjovisfilets en 1½ el olie (bij 4 personen) uit het blikje over de bakplaat.
  4. Snijd de boter in klontjes en verdeel gelijk over de tray. Bestrooi alles met de paprikapoeder en rest van de takjes rozemarijn. Bak de rainbow tray ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

combinatietip:

Je kunt de groente ook kort opbakken en twee eitjes doorheen klutsen. Serveer het met rijst en je hebt een voedzame en supersnelle maaltijd.

combinatietip:

Gril wat Turks brood of een pita en vul deze met de koolsalade en wat linzenballetjes. Maak er een fris yoghurtsausje bij. Zo heb je een left-over variant op een heerlijk broodje falafal.

combinatietip:

Snijd de kool die je overhoudt in kleinere stukjes en mix het samen met wat rucola en de overgebleven nootjes, groente en cranberry’s in het bakblik. Maak een dressing van 1 el azijn en 1 el mayonaise en verdeel over de koolsalade. Verdeel er eventueel nog wat verse fijngesneden kruiden doorheen.

video

Rain­bow tray­ba­ke van Es­tée Stroo­ker

allerhande-kookt-met - 02:00 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Rainbow traybake van Estée Strooker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rain­bow tray­ba­ke van Es­tée Stroo­ker

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 55 g ongezouten walnoten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 75 g paneermeel

Snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn, hak de walnoten en snijd de knoflook fijn. Mix de walnoten, knoflook, kaneel, een snuf zout, het paneermeel en de rozemarijn.

3
3
  • 300 g linzen in blik

Giet de linzen af en doe ze in een kom.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Meng de eieren en de walnotenmix erdoor en draai ca. 12 balletjes van het mengsel.

5
5
  • ½ rodekool

Snijd de rodekool in plakken van ca. 1 cm en laat de kern zitten. Zo krijg je mooie ronde schijven.

6
6

Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Verdeel de plakken rodekool op de bodem en bestrooi ze met peper en zout.

7
7
  • 600 g ovengroente pompoen, spruit, rode ui

Verdeel de ovengroente over de bakplaat samen met de balletjes.

8
8
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 55 g ongezouten walnoten

Verdeel daarna de cranberry’s en de rest van de walnoten erover.

9
9
  • 45 g ansjovisfilets in olie in blik

Verdeel de ansjovisfilets en 1½ el olie (bij 4 personen) uit het blikje over de bakplaat.

10
10
  • 40 g ongezouten roomboter

Snijd de boter in klontjes en verdeel gelijk over de tray.

11
11
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn

Bestrooi alles met de paprikapoeder en rest van de takjes rozemarijn.

12
12

Bak de rainbow tray ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

combinatietip:

Je kunt de groente ook kort opbakken en twee eitjes doorheen klutsen. Serveer het met rijst en je hebt een voedzame en supersnelle maaltijd.

combinatietip:

Gril wat Turks brood of een pita en vul deze met de koolsalade en wat linzenballetjes. Maak er een fris yoghurtsausje bij. Zo heb je een left-over variant op een heerlijk broodje falafal.

combinatietip:

Snijd de kool die je overhoudt in kleinere stukjes en mix het samen met wat rucola en de overgebleven nootjes, groente en cranberry’s in het bakblik. Maak een dressing van 1 el azijn en 1 el mayonaise en verdeel over de koolsalade. Verdeel er eventueel nog wat verse fijngesneden kruiden doorheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.