Volkoren-gingerbread letterkoekjes
Volkoren-gingerbread letterkoekjes

Volkoren-gingerbread letterkoekjes

Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.

10 min. bereiden
1 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

50 porties

150 g

volkoren tarwemeel

2 tl

gemalen gember

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen nootmuskaat

1 tl

bakpoeder

75 g

ongezouten roomboter

50 g

donkere basterdsuiker

1

middelgroot ei

50 g

schenkstroop

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • letterstekers

  • bakpapier

Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.

Aan de slag

1

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min. Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe. Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa. Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

3

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.

tip

variatietipKijk op ah.nl/koekenbakkers voor meer letterkoekjes-recepten.