bewaar
Schoolkoek met appelstroop & pecannoten
Schoolkoek met appelstroop & pecannoten
bewaar

Schoolkoek met appelstroop & pecannoten

De schoolkoeken voor de kinderen maken we zelf. Is maar 10 minuutjes werk!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

fijne havermout

75 g

ongezouten pecannoten

2

middelgrote eieren

100 g

amandelmeel

1 tl

bakpoeder

170 g

rinse appelstroop

½ el

koek- en speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

  • bakvorm (20 x 20 cm)

  • bakpapier

De schoolkoeken voor de kinderen maken we zelf. Is maar 10 minuutjes werk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Hak de noten grof. Klop de eieren los en meng met de havermout, het amandelmeel, de pecannoten, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de appelstroop en koek- en speculaaskruiden toe.

2

Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen en snijd in stukken.