Crois­sant ge­vuld met avo­ca­do & ei­t­jes­a­la­de

Alle ingrediënten die bij een brunch niet mogen ontbreken: croissants, spek, ei en avocado.

(2) waardeer
brunch Alle ingrediënten die bij een brunch niet mogen ontbreken: croissants, spek, ei en avocado. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de croissants op een rooster en bak ca. 5 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem het ontbijtspek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in de breedte in plakken. Snijd de bosui in dunne ringen.
  4. Snijd de croissants doormidden. Verdeel de uitgebakken spek, avocado en gevuld eitjesalade erover. Bestrooi met de bosui en dek af met de bovenste helft van de croissant.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Croissant gevuld met avocado & eitjesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crois­sant ge­vuld met avo­ca­do & ei­t­jes­a­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 luchtige roomboter minicroissants

Leg de croissants op een rooster en bak ca. 5 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 100 g ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

4
4

Neem het ontbijtspek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

6
6
  • 1 bosui

Snijd de avocado in de breedte in plakken. Snijd de bosui in dunne ringen.

7
7

Snijd de croissants doormidden.

8
8
  • 175 g Johma gevuld eitjesalade

Verdeel de uitgebakken spek, avocado en gevuld eitjesalade erover.

9
9

Bestrooi met de bosui en dek af met de bovenste helft van de croissant.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.