In­di­a­se sand­wich ge­bak­ken kip met ei­sa­la­de

Mix oer-Hollandse smaken met inspiratie uit India en een verrassend lunchbroodje is in de maak.

(1) waardeer
indiaas lunch Mix oer-Hollandse smaken met inspiratie uit India en een verrassend lunchbroodje is in de maak. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de kipfiletreepjes met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn.
  4. Halveer de naanbroden in de breedte. Snijd voorzichtig overlangs in, maar niet helemaal door. Open ze als een envelop en doe in elke naanhelft wat spinazie, mangoplakjes en kipreepjes. Schep tot slot op elke sandwich een lepel eisalade en bestrooi met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 47-48

Indiase sandwich gebakken kip met eisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se sand­wich ge­bak­ken kip met ei­sa­la­de

1
1
  • 2 naanbroden

Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 1 tl kerriepoeder

Meng de kipfiletreepjes met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 eetrijpe mango
  • 7½ g verse koriander

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn.

5
5

Halveer de naanbroden in de breedte. Snijd voorzichtig overlangs in, maar niet helemaal door.

6
6
  • 100 g babyspinazie

Open ze als een envelop en doe in elke naanhelft wat spinazie, mangoplakjes en kipreepjes.

7
7
  • 4 el Johma gevuld eitjesalade

Schep tot slot op elke sandwich een lepel eisalade en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.