Indiase sandwich gebakken kip met eisalade
Mix oer-Hollandse smaken met inspiratie uit India en een verrassend lunchbroodje is in de maak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 naanbroden
- 300 g kipfiletreepjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el arachideolie
- 1 eetrijpe mango
- 7½ g verse koriander
- 100 g babyspinazie
- 4 el Johma gevuld eitjesalade
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de kipfiletreepjes met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
- Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn.
- Halveer de naanbroden in de breedte. Snijd voorzichtig overlangs in, maar niet helemaal door. Open ze als een envelop en doe in elke naanhelft wat spinazie, mangoplakjes en kipreepjes. Schep tot slot op elke sandwich een lepel eisalade en bestrooi met de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Indiase sandwich gebakken kip met eisalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase sandwich gebakken kip met eisalade
- 2 naanbroden
Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g kipfiletreepjes
- 1 tl kerriepoeder
Meng de kipfiletreepjes met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
- 1 eetrijpe mango
- 7½ g verse koriander
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn.
Halveer de naanbroden in de breedte. Snijd voorzichtig overlangs in, maar niet helemaal door.
- 100 g babyspinazie
Open ze als een envelop en doe in elke naanhelft wat spinazie, mangoplakjes en kipreepjes.
- 4 el Johma gevuld eitjesalade
Schep tot slot op elke sandwich een lepel eisalade en bestrooi met de koriander.