Pumpkin spice nicecream
Pumpkin spice nicecream

Pumpkin spice nicecream

Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden.

10 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

bananen

300 ml

Bon Coco kokosmelk light in blik

450 g

diepvries pompoenblokje

1 tl

kaneel

1 tl

koek- en speculaaskruiden

100 g

Lotus speculoospasta crunchy

50 g

ongebrande ongezouten notenmix naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ijsbolletjestang

  • glazen

Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden.

Aan de slag

1

Snijd de rijpe banaan in plakjes. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.

2

Schud de kokosmelk. Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs. Schep af en toe om met een spatel. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. Schep er bollen van.

3

Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat.

4

Verdeel de ijsbolletjes over de glazen. Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.

tip

Pumpkin spice nicecream

Instructievideo - 00:27 min.