Ge­gril­de bief­stuk­spies met plat­brood & chi­michur­ri

Voor biefstukliefhebbers een absolute aanrader: biefstuk aan een spies!

(1) waardeer
hoofdgerecht Voor biefstukliefhebbers een absolute aanrader: biefstuk aan een spies! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 spiesen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper voor de chimichurri de sjalot en snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook, peterselie, gedroogde oregano, peperoncino-olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de biefstukken in de lengte en doe in een kom. Voeg de paprikapoeder en 2/6 van de olie toe en schep om. Laat staan tot gebruik.
  3. Doe het bakmeel, de yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in een portie per persoon en duw tot platte broodjes van ca. 12 cm doorsnede. Verhit de grillpan en gril de broodjes aan één kant in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met 1/6 van de olie en gril nog 3-5 min.
  4. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Rijg de gehalveerde biefstukken aan de spiesen. Verhit de grillpan en gril de biefstukspiesen rondom in 4-5 min. medium gaar. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Maak de radijs schoon en snijd in parten. Meng de paprika met de tomaat, radijs en de helft van de chimichurri.
  5. Meng de rest van de chimichurri met de rest van de olie. Serveer de biefstukspiesen met de salade, chimichurri en het platbrood.

Tip:

Mooi weer? Je kunt de spiesen en het platbrood ook op de barbecue grillen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 34 2018 , Allerhande Box Week 23 2019

Gegrilde biefstukspies met platbrood & chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bief­stuk­spies met plat­brood & chi­michur­ri

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 15 g platte peterselie
  • 4½ tl gedroogde oregano
  • 16 ml peperocino-olie
  • 1 el rodewijnazijn

Snipper voor de chimichurri de sjalot en snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook, peterselie, gedroogde oregano, peperoncino-olie en azijn.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 biefstukken
  • 1.7 tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 el milde olijfolie

Halveer de biefstukken in de lengte en doe in een kom. Voeg de paprikapoeder en de olie toe en schep om. Laat staan tot gebruik.

4
4
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g extra milde yoghurt
  • 1 tl zout

Doe het bakmeel, de yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

5
5

Verdeel in een portie per persoon en duw tot platte broodjes van ca. 12 cm doorsnede.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de grillpan en gril de broodjes aan één kant in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en gril nog 3-5 min.

7
7
  • 4 rode paprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

8
8
  • 2 tomaten
  • 1 bosje radijs

Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Maak de radijs schoon en snijd in parten. Meng de paprika met de tomaat, radijs en de helft van de chimichurri.

9
9

Rijg de gehalveerde biefstukken aan de spiesen. Verhit de grillpan en gril de biefstukspiesen rondom in 4-5 min. medium gaar.

10
10
  • 3 el milde olijfolie

Meng de rest van de chimichurri met de rest van de olie. Serveer de biefstukspiesen met de salade, chimichurri en het platbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.