Flammkuchen met bloemkoolbodem
Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 el milde olijfolie
- 800 g koelverse bloemkoolrijst
- 100 g belegen kaas
- 2 witte vrije uitloopeieren
- 125 g gerookte spekreepjes
- 1 rode ui
- ½ teen knoflook
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 200 ml crème fraîche
- 10 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
- Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn
- Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.
vegatip:
Vervang de kaas en spekjes door biologische belegen kaas en vegan spekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 9 g
waarvan suikers 8 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 400 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Flammkuchen met bloemkoolbodem
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Flammkuchen met bloemkoolbodem
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 el milde olijfolie
- 800 g koelverse bloemkoolrijst
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
- 100 g belegen kaas
- 2 witte vrije uitloopeieren
Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout.
Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
- 125 g gerookte spekreepjes
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 1 rode ui
- ½ teen knoflook
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 200 ml crème fraîche
- 10 g verse platte peterselie
Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn
Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem.
Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen.
Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.
vegatip:
Vervang de kaas en spekjes door biologische belegen kaas en vegan spekjes.