Tempura van herfstgroenten
Tempura is het lekkerst als deze net gefrituurd is. Wacht dus niet te lang met serveren!

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g pompoenen
- 1 rode ui
- 100 g oesterzwammen
- 1 liter zonnebloemolie
- 3 middelgrote eieren
- 2 ijsblokjes
- 350 ml ijskoud water
- 3 el maizena
- 225 g tarwebloem
- 1 tl zout
Advertentie
Bereiden
- Schil het stuk pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in dunne plakken van een ½ cm. Snijd de ui in ringen van een ½ cm. Haal de ringen uit elkaar. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verhit de olie in een wok tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
- Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
- Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
combinatietip:
Lekker met Japanse sojasaus en/of (wasabi)mayonaise om in te dippen.
serveertip:
Tempura is het lekkerst als deze net gefrituurd is. Je kunt hem daarom het beste zo snel mogelijk na het frituren serveren.

Tempura van herfstgroenten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 160 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Tempura van herfstgroenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tempura van herfstgroenten
- 200 g pompoenen
Schil het stuk pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in dunne plakken van een ½ cm.
- 1 rode ui
- 100 g oesterzwammen
Snijd de ui in ringen van een ½ cm. Haal de ringen uit elkaar. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- 1 liter zonnebloemolie
Verhit de olie in een wok tot 180 °C.
- 3 middelgrote eieren
Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt.
- 2 ijsblokjes
Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers.
- 350 ml ijskoud water
Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar.
- 3 el maizena
- 225 g tarwebloem
- 1 tl zout
Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken.
Frituur in ca. 2 min. goudbruin en neem met een schuimspaan uit de olie.
Herhaal tot alle groenten op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
combinatietip:
Lekker met Japanse sojasaus en/of (wasabi)mayonaise om in te dippen.
serveertip:
Tempura is het lekkerst als deze net gefrituurd is. Je kunt hem daarom het beste zo snel mogelijk na het frituren serveren.