Fala­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon!

(3) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon! 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wafelijzer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit. Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.
  2. Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van. Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.
  3. Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla. Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.

combinatietip:

Lekker met groentefriet en vegan mayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Falafelwafel met hummus en een groene salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

1
1
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 1 bosuitje
  • 300 g snoepkomkommers
  • 1 citroen

Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit.

2
2
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen) , peper en eventueel zout.

3
3
  • 350 g vers falafeldeeg

Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.

5
5
  • 1 krop babyromainesla

Haal ondertussen de blaadjes van de sla.

6
6
  • 200 g hummus rode biet

Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.

combinatietip:

Lekker met groentefriet en vegan mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.