Mez­ze met zelf­ge­maakt plat­brood

Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 875 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(3) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.
  2. Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.
  3. Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes
  5. Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.
  6. Serveer de platbroden met de mezze.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 43-44

Mezze met zelfgemaakt platbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze met zelf­ge­maakt plat­brood

1
1
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 100 ml lauwwarm water

Meng de gist met de suiker en het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.

2
2
  • 300 g tarwebloem
  • 1 el Euroma sumak
  • 1 tl zout

Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe.

3
3
  • 100 ml lauwwarm water

Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg.

4
4

Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.

5
5
  • 900 g diepvries gegrilde groenten
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Bak ondertussen de gegrilde groenten met de olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 45 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 200 g hummus naturel
  • 200 g feta

Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes.

7
7

Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.

9
9
  • 1½ el traditionele olijfolie

Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.

10
10

Serveer de platbroden met de mezze.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.