Whis­key-bur­ger­saus met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui & au­gur­ken

Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan!

(0) waardeer
Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uien 20 min. of tot ze goudbruin van kleur zijn. Roer regelmatig.
  2. Voeg 150 ml augurkenvocht (per 4 personen) uit het potje toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, roer de ketchup door de ui en pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Snijd de augurken in blokjes van ca. 3 mm. Roer door de saus en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Whis­key-bur­ger­saus met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui & au­gur­ken

1
1
  • 500 g middelgrote uien

Snijd de uien in dunne ringen.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uien 20 min. of tot ze goudbruin van kleur zijn. Roer regelmatig.

3
3
  • 115 g Kühne whisky cornichons in pot

Voeg 150 ml augurkenvocht (per 4 personen) uit het potje toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 5 el ketchup

Neem de pan van het vuur, roer de ketchup door de ui en pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.

5
5

Snijd de augurken in blokjes van ca. 3 mm. Roer door de saus en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.