Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken
Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken

Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken

Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan!

25 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

middelgrote ui

25 g

ongezouten roomboter

115 g

Kühne whisky cornichons in pot

5 el

ketchup

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan!

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uien 20 min. of tot ze goudbruin van kleur zijn. Roer regelmatig.

2

Voeg 150 ml augurkenvocht (per 4 personen) uit het potje toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, roer de ketchup door de ui en pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.

3

Snijd de augurken in blokjes van ca. 3 mm. Roer door de saus en serveer.