La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!

(8) waardeer
hoofdgerecht In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen! 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
  2. Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
  3. Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2018

Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 10 g verse salie

Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.

3
3
  • 200 g mascarpone
  • 150 ml halfvolle melk

Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.

4
4
  • 250 g lasagne all'uovo

Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen.

5
5
  • 350 g pompoenlasagnevellen
  • 150 g geraspte geitenkaas

Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover.

6
6

Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.

7
7

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.