Vol­ko­ren­lin­gui­ne met cour­get­te­pes­to

Pasta gaat nooit vervelen. Zeker niet als je de pesto zelf maakt met courgette.

(11) waardeer
hoofdgerecht Pasta gaat nooit vervelen. Zeker niet als je de pesto zelf maakt met courgette. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe in de keukenmachine of een hoge beker als je de staafmixer gebruikt.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op laag vuur in 3 min. goudbruin. Voeg 60 g van de amandelen (per 4 personen) samen met de knoflook, blaadjes munt, blaadjes basilicum en de olie toe aan de courgette. Snijd 100 g kaas grof (voor 4 personen), voeg toe aan de courgette en maal tot pesto. Breng op smaak met peper.
  4. Kook de tuinerwten 5 min. in het kokende water. Doe na 1 min. de linguine erbij. Giet af en meng met de courgettepesto.
  5. Schep de pasta op de borden. Rasp de rest van de kaas erover en garneer met de rest van de amandelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenlinguine met courgettepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­lin­gui­ne met cour­get­te­pes­to

1
1

Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.

3
3

Snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe in de keukenmachine of een hoge beker als je de staafmixer gebruikt.

4
4
  • 95 g blanke garneeramandelen in bakje

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op laag vuur in 3 min. goudbruin.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie

Voeg 60 g van de amandelen (per 4 personen) samen met de knoflook, blaadjes munt, blaadjes basilicum en de olie toe aan de courgette.

6
6
  • 100 g Pecorino Romano

Snijd de kaas grof, voeg toe aan de courgette en maal tot pesto. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 500 g AH Biologisch verse linguine integrali

Kook de tuinerwten 5 min. in het kokende water. Doe na 1 min. de linguine erbij.

8
8

Giet af en meng met de courgettepesto.

9
9
  • 20 g Pecorino Romano

Schep de pasta op de borden. Rasp de rest van de kaas erover en garneer met de rest van de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.