Volkorenlinguine met courgettepesto
Volkorenlinguine met courgettepesto

Volkorenlinguine met courgettepesto

Pasta gaat nooit vervelen. Zeker niet als je de pesto zelf maakt met courgette.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

95 g

blanke garneeramandelen in bakje

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

15 g

verse basilicum

2 el

extra vierge olijfolie

120 g

Pecorino Romano

200 g

diepvries tuinerwten

500 g

AH Biologisch verse linguine integrali

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Pasta gaat nooit vervelen. Zeker niet als je de pesto zelf maakt met courgette.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook.

2

Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe in de keukenmachine of een hoge beker als je de staafmixer gebruikt.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op laag vuur in 3 min. goudbruin. Voeg 60 g van de amandelen (per 4 personen) samen met de knoflook, blaadjes munt, blaadjes basilicum en de olie toe aan de courgette. Snijd 100 g kaas grof (voor 4 personen), voeg toe aan de courgette en maal tot pesto. Breng op smaak met peper.

4

Kook de tuinerwten 5 min. in het kokende water. Doe na 1 min. de linguine erbij. Giet af en meng met de courgettepesto.

5

Schep de pasta op de borden. Rasp de rest van de kaas erover en garneer met de rest van de amandelen.