Pollo tonnato met rucola & kappertjes
Pollo tonnato met rucola & kappertjes

Pollo tonnato met rucola & kappertjes

Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn.

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

160 g

tonijn in zonnebloemolie in blik

100 g

kappertjes in pot

4 el

Zaanse halfvolle mayonaise

40 g

rucola

120 g

gegrilde kiprollade

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn.

Aan de slag

1

Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kappertjes onder koud stromend water. Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.

2

Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover. Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.

tip

bereidingstipJe kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.