Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg iets ontdooien en bestrijk met de olie. Vorm de vellen met je handen tot 4 rommelige roosjes (per 4 personen). Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 10-12 min goudgeel en knapperig.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie (per 4 personen) op. Doe de tonnatosaus uit de vitello tonnato verpakking, de mayonaise, tonijn, opgevangen olie en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Meng de slamelange (hou 4 blaadjes per 4 personen achter) met 2 el saus (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg ¼ van de vitello overlappend op een plat bord, leg ¼ van de sla in het midden, pak in tot een bombe en keer om. Maak zo de overige bombes en verdeel over borden.
Zet aan tafel de garneerring in het midden op een bombe. Vul de ring met ¼ van de saus. Trek de ring langzaam omhoog zodat de saus mooi uitloopt. Herhaal dit met de overige bombes. Bestrooi met versgemalen peper en de bijgeleverde kappertjes. Leg de filoroosjes er als een kroontje bovenop. Garneer de borden met de achtergehouden blaadjes sla.
Vitello tonnato-bonbon
De kerstklassieker vitello tonnato, maar dan in een bonbon! Da's weer 'ns wat anders. Schenk aan tafel spectaculair de saus over de bombes en maak indruk op je gasten.
- serveertipLekker met kapperappeltjes.
- biertipBrouwerij t IJ Gouden IJ 33 cl
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vitello tonnato-bonbon
De kerstklassieker vitello tonnato, maar dan in een bonbon! Da's weer 'ns wat anders. Schenk aan tafel spectaculair de saus over de bombes en maak indruk op je gasten.

voorgerecht
4 personen
410 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg iets ontdooien en bestrijk met de olie. Vorm de vellen met je handen tot 4 rommelige roosjes (per 4 personen). Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 10-12 min goudgeel en knapperig.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie (per 4 personen) op. Doe de tonnatosaus uit de vitello tonnato verpakking, de mayonaise, tonijn, opgevangen olie en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Meng de slamelange (hou 4 blaadjes per 4 personen achter) met 2 el saus (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg ¼ van de vitello overlappend op een plat bord, leg ¼ van de sla in het midden, pak in tot een bombe en keer om. Maak zo de overige bombes en verdeel over borden.
Zet aan tafel de garneerring in het midden op een bombe. Vul de ring met ¼ van de saus. Trek de ring langzaam omhoog zodat de saus mooi uitloopt. Herhaal dit met de overige bombes. Bestrooi met versgemalen peper en de bijgeleverde kappertjes. Leg de filoroosjes er als een kroontje bovenop. Garneer de borden met de achtergehouden blaadjes sla.
serveertip:Lekker met kapperappeltjes.
biertip:Brouwerij t IJ Gouden IJ 33 cl
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 vellen diepvries filodeeg
½ el milde olijfolie
145 g tonijn in olijfolie
260 g vitello tonnato
4 el mayonaise
1 el water
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker