Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Pers de halve citroen uit. Doe de dressing en kappertjes uit de verpakking vitello tonnato met 1 el citroensap (per 4 personen), de tonijn en 2 el tonijnolie (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een grove saus.
Verdeel de plakjes kalfsvlees uit de verpakking vitello tonnato over de toastjes. Besprenkel rijkelijk met de saus. Leg de toasts op een groot bord en verdeel de rucola en de kapperappeltjes erover. Bestrooi met peper.
Borreltoast met vitello tonnato
Alle smaken van de klassieker vitello tonnato, gestapeld op een borreltoastje.
- bereidingstipJe kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken.
- resttipTonijnsaus over? De volgende dag isie lekker op een broodje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Borreltoast met vitello tonnato
Alle smaken van de klassieker vitello tonnato, gestapeld op een borreltoastje.

8 personen
110 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Pers de halve citroen uit. Doe de dressing en kappertjes uit de verpakking vitello tonnato met 1 el citroensap (per 4 personen), de tonijn en 2 el tonijnolie (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een grove saus.
Verdeel de plakjes kalfsvlees uit de verpakking vitello tonnato over de toastjes. Besprenkel rijkelijk met de saus. Leg de toasts op een groot bord en verdeel de rucola en de kapperappeltjes erover. Bestrooi met peper.
bereidingstip:Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken.
resttip:Tonijnsaus over? De volgende dag isie lekker op een broodje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
142 g tonijn in olijfolie
½ citroen
130 g vitello tonnato
8 borreltoast zeezout
20 g rucola
8 kapperappeltjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker