Beenham met ovenaardappelen en asperges in spek
Beenham met ovenaardappelen en asperges in spek

Beenham met ovenaardappelen en asperges in spek

Alles-in–één-kerstgerecht: aardappeltjes uit de oven met beenham en groente.

5 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur 15 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

AH Excellent ovenschaal beenham met honing mosterdsaus

500 g

AH Excellent ovenaardappelen met kruidenolie

8 stuks

AH Excellent diepvries groene asperges in spek

Alles-in–één-kerstgerecht: aardappeltjes uit de oven met beenham en groente.

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water tegen de kook aan en leg de ham er 75 min. in. Zorg dat het water niet kookt en vul het water aan als de ham niet meer onderstaat.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen en snijd de grote exemplaren in kwarten. Doe terug in de aluminium schaal en schep om met de kruidenolie uit de verpakking. Rooster de aardappeltjes 30-40 min. in de oven.

3

Doe de rolletjes met spek in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. bij de aardappelen in de oven.

4

Verdeel over de borden en serveer.