Beenham met glaze van mosterd en kruidnagel
Beenham met glaze van mosterd en kruidnagel

Beenham met glaze van mosterd en kruidnagel

De glanzende glaze is klassiek: de mosterd hoort gewoon bij beenham.

25 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
15 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

1 personen

1 tl

gemalen kruidnagel

4 el

grofgemalen Zaanse mosterd

4 el

donkere basterdsuiker

4 el

appelstroop

1½ kg

AH Excellent ovenschaal beenham met honing mosterdsaus

25 g

ongezouten roomboter

150 ml

appelsap

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

De glanzende glaze is klassiek: de mosterd hoort gewoon bij beenham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Meng voor de glaze de kruidnagel, mosterd, suiker en appelstroop.

3

Leg de beenham in de ovenschaal (de honing-mosterdsaus uit de verpakking wordt niet gebruikt). Bestrijk het vlees rondom met 1⁄5 van de glaze. Doe de boter in de ovenschaal en schenk het appelsap erbij.

4

Bak de beenham 75 min. onder in de oven. Neem het vlees elke 15 min. uit de oven en bestrijk rondom met de glaze.

5

Neem het vlees uit de ovenschaal en laat losjes afgedekt 15 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel in plakken en serveer met de glaze uit de ovenschaal.

tip

variatietipHeb je vlees over? Snijd de beenham in dunne plakken en verwarm op laag vuur in een koekenpan. Serveer op een broodje met wat van de honing- mosterdsaus uit de verpakking van de beenham.