bewaar
Vegan cookie dough ijsbombe
Vegan cookie dough ijsbombe
bewaar

Vegan cookie dough ijsbombe

Natúúrlijk is er ook een vegan variant van de ijsbombe van de cover. En die is net zo lekker!

25 min. bereiden
3 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 l

Professor Grunschnabel jasmine orange yuzu

500 ml

Professor Grunschnabel Maromakotro snow white

250 g

diepvries passievruchtblokjes

1

mandarijn

1

limoen

100 g

kokosolie

80 g

basterdsuiker

240 g

amandelmeel

1 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

½ tl

zeezout

8

Chupa Chups lollipop fruit

50 g

Katja zure matjes

12 g

eetbare bloemen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • mengkom met siliconen voet Ø 22 cm

  • bakpapier

Natúúrlijk is er ook een vegan variant van de ijsbombe van de cover. En die is net zo lekker!

Aan de slag

1

Laat het ijs en de passievruchtenblokjes 20 min. buiten de vriezer wat zachter worden. Boen de mandarijn en de limoen schoon en rasp de oranje en groene schil.

2

Mix voor de cookie dough met een (hand)mixer de kokosolie met de basterdsuiker tot een gladde crème. Spatel het amandelmeel, vanille-extract, zout en citrusrasp erdoor tot een grof kruimelig deeg. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Bekleed de mengkom met vershoudfolie. Probeer de folie er zo glad mogelijk in te krijgen. Schep het yuzu-ijs in de kom en maak er een laag in de vorm van een kom van ca. 2 cm dik van. Het ijs komt tot ca. 2 cm onder de rand van de kom. Snijd de licht ontdooide passievruchtenblokjes fijn. Bedek de laag ijs hiermee. Bestrooi met de cookie dough en druk dit licht aan. Schep het snow-white-ijs in de kom. Duw aan en strijk de bovenkant glad. Dek af met folie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

4

Pak de lolly’s als een pakketje in 2 lagen bakpapier. Vouw goed dicht. Geef met een hamer of een deegroller een klap op elke lolly en verwijder de stokjes. Vouw weer goed dicht. Geef nog een paar klappen tot er scherven ontstaan.

5

Stort de ijsbombe op een mooie schaal. Strijk het oppervlak eventueel nog wat gladder met een mes of paletmes. Trek de zure matjes in reepjes. Bestrooi de bombe met de lollyscherven, zure- mattenreepjes en eetbare bloemen.

bewaartipJe kunt de ijsbombe tot 5 dagen van tevoren bereiden. Decoreer hem pas op het laatste moment.

Vegan cookie dough ijsbombe

Instructievideo - 00:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan cookie dough ijsbombe

Natúúrlijk is er ook een vegan variant van de ijsbombe van de cover. En die is net zo lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig