Prei­stamp met ve­ga rook­worst & ge­roos­terd aman­del­schaaf­sel

Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot!

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot! 4 personen
2 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.
  2. Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over 4 borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2018

Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­stamp met ve­ga rook­worst & ge­roos­terd aman­del­schaaf­sel

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar.

2
2
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 400 g gesneden prei

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.

3
3
  • 4 vegetarische rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min.

4
4
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 20 g selderij
  • 100 g kappertjes

Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op.

6
6
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el grove dijonmosterd

Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

7
7

Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel over de borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.