He­le fran­se maiskip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 895 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Verwijder het vel van de worst. Vul de kip met het worstvlees. Wrijf de kip in met de olie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Knoop de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en schenk de helft van de wijn erbij. Zet de kip in het midden van de oven en rooster de kip 55 min. Bedruip de kip tussendoor 2 keer met bakvocht.
  2. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 8 mm. Kneus het venkelzaad in de vijzel. Verwijder de steelaanzet van het witlof en snijd de stronken in de lengte in 4 parten. Verwijde de harde kern. Meng de appel met de venkel, het witlof, de takjes tijm en de honing. Bestrooi met peper naar smaak. Neem de kip uit de oven en keer voorzichtig om, met de borst naar boven en bedruip met bakvocht. Verdeel het witlofmengsel en de losse tenen knoflook om de kip en rooster nog 25 min. in de oven. De kip is gaar, als je goed aan een van de poten kunt wiebelen.

Tip:

Lekker met schorseneer met amandelstukjes, kaas en peterselie, het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Hele franse maiskip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le fran­se maiskip

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 Fran­se maiskip La­bel Rou­ge

Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 200 g Mister Kitchen venkel-tijm worst

Verwijder het vel van de worst. Vul de kip met het worstvlees.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 el ongezouten roomboter

Wrijf de kip in met de olie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

5
5
  • 125 ml droge witte wijn

Knoop de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en schenk de helft van de wijn erbij.

6
6

Zet de kip in het midden van de oven en rooster de kip 55 min. Bedruip de kip tussendoor 2 keer met bakvocht.

7
7
  • 3 friszure appels

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 8 mm.

8
8
  • 2 el venkelzaad
  • 500 g witlof

Kneus het venkelzaad in de vijzel. Verwijder de steelaanzet van het witlof en snijd de stronken in de lengte in 4 parten. Verwijde de harde kern.

9
9
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 el vloeibare honing

Meng de appel met de venkel, het witlof, de takjes tijm en de honing. Bestrooi met peper naar smaak.

10
10

Neem de kip uit de oven en keer voorzichtig om, met de borst naar boven en bedruip met bakvocht.

11
11
  • 1 bol knoflook

Verdeel het witlofmengsel en de losse tenen knoflook om de kip en rooster nog 25 min. in de oven.

12
12

De kip is gaar, als je goed aan een van de poten kunt wiebelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.