Geroosterde venkel & wortel met feta

De venkel en wortel krijgen een heerlijke smaak in de oven.

205 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortels. Halveer ze eerst in de lengte en daarna in de breedte. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm uit de Italiaanse kruidenmix. Verdeel de wortels, olie en tijm over de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

  3. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken.

  4. Voeg de venkel na 15 min. oventijd toe aan de wortel en schep om, schep na 15 min. nogmaals om. Neem uit de oven, verkruimel de feta erover en bak nog 20 min. mee. Garneer voor het serveren met het venkelgroen.

Geroosterde venkel & wortel met feta

De venkel en wortel krijgen een heerlijke smaak in de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig