Yoghurtbars met fruit en noten
Healthy snacken is minstens zo lekker als een snoepje of een koekje. Helemaal als je het zelf maakt!

Advertentie
Ingrediënten
- 190 g elitehaver de luxe
- 170 g Griekse yoghurt 0%
- 1 el vloeibare honing
- 60 g diepvries blauwe bes en framboos
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
- diepvriesbak met deksel (15 x 15 cm)
Advertentie
Bereiden
- Doe de elitehaver in de keukenmachine en maal fijn. Bedek de bodem van het diepvriesbakje met bakpapier. Verdeel de gemalen elitehaver erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe 120 g yoghurt (bij 12 stuks) in een kom en roer de honing erdoor. Doe het bevroren fruit in de keukenmachine en maal fijn. Meng de fruitpuree door de rest van de yoghurt.
- Roer de witte en paars-roze yoghurt door elkaar, maar roer niet te veel. Zo blijven beide kleuren zichtbaar. Verdeel het yoghurtmengsel over de notenbodem. Druk niet te veel aan, anders kan de notenbodem loslaten. Sluit het diepvriesbakje af met de deksel en laat in 3 uur hard worden in de vriezer.
- Neem de bevroren yoghurt met behulp van het bakpapier uit het bakje. Laat 10 min. op temperatuur komen en snijd in 12 reepjes. Bewaar de repen die je later wilt eten in het afgesloten bakje in de vriezer.
bewaartip:
Je kunt dit tussendoortje 3 weken afgedekt bewaren in de vriezer.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 100 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Yoghurtbars met fruit en noten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Yoghurtbars met fruit en noten
- 190 g elitehaver de luxe
Doe de elitehaver in de keukenmachine en maal fijn. Bedek de bodem van het diepvriesbakje met bakpapier.
Verdeel de gemalen elitehaver erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- 120 g Griekse yoghurt 0%
- 1 el vloeibare honing
Doe de yoghurt in een kom en roer de honing erdoor.
- 60 g diepvries blauwe bes en framboos
- 50 g Griekse yoghurt 0%
Doe het bevroren fruit in de keukenmachine en maal fijn. Meng de fruitpuree door de rest van de yoghurt.
Roer de witte en paars-roze yoghurt door elkaar, maar roer niet te veel. Zo blijven beide kleuren zichtbaar.
Verdeel het yoghurtmengsel over de notenbodem. Druk niet te veel aan, anders kan de notenbodem loslaten.
Sluit het diepvriesbakje af met de deksel en laat in 3 uur hard worden in de vriezer.
Neem de bevroren yoghurt met behulp van het bakpapier uit het bakje. Laat 10 min. op temperatuur komen en snijd in 12 reepjes.
Bewaar de repen die je later wilt eten in het afgesloten bakje in de vriezer.
bewaartip:
Je kunt dit tussendoortje 3 weken afgedekt bewaren in de vriezer.