Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek
Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek

Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek

Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 takjes

verse rozemarijn

45 g

hazelnoten

30 g

Saitaku panko

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

125 g

gerookte spekreepjes

3 stronken

witlof

400 g

winterpeen

2 el

vloeibare bloemenhoning

250 ml

kookzuivel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de panko met de rozemarijn, de helft van de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.

3

Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.

4

Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker met een filetrollade en geroosterde aardappeltjes.