Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappelen
- 2 puntpaprika's
- 150 g Manchego kazen
- 7½ g verse platte peterselie
- 6 middelgrote eieren
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 120 g Argal trio español
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.
- Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
- Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.
- Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.
serveertip:
Lekker met een frisse tomatensalade en aioli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 720 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 600 g zoete aardappelen
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik.
- 2 puntpaprika's
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen.
- 150 g Manchego kazen
- 7½ g verse platte peterselie
Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.
- 6 middelgrote eieren
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm.
- 120 g Argal trio español
Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover.
Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.
Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.
serveertip:
Lekker met een frisse tomatensalade en aioli.