Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika
Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

35 min. bereiden
30 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

6 personen

600 g

zoete aardappel

2

puntpaprika's

150 g

Manchego kaas

7½ g

verse platte peterselie

6

middelgrote eieren

1 tl

gerookte paprikapoeder

120 g

Argal trio español

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.

3

Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.

4

Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.

5

Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

serveertipLekker met een frisse tomatensalade en aioli.