Bami met zoete puntpaprika
Chinese klassieker die perfect past bij budgetdagen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g Chinese eiermie
- 1 spitskool
- 2 zoete puntpaprika's
- 4 middelgrote eieren
- 2 el kraanwater
- 4 el zonnebloemolie
- 100 g boemboe bami goreng
- 4 el ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in de lengte in smalle repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ½ cm breed.
- Meng de eieren met 2 el water, peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet. Bak zo nog een omelet en snijd in repen.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min. Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.
combinatietip:
Lekker met gebakken uitjes (bakje 100 g).

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.095 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Bami met zoete puntpaprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bami met zoete puntpaprika
- 250 g Chinese eiermie
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 1 spitskool
- 2 zoete puntpaprika's
- 4 middelgrote eieren
- 2 el kraanwater
- 1 el zonnebloemolie
Meng de eieren met het water, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet.
- 1 el zonnebloemolie
Bak zo nog een omelet en snijd in repen.
- 2 el zonnebloemolie
- 100 g boemboe bami goreng
Verhit de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min.
- 4 el ketjap manis
Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.
combinatietip:
Lekker met gebakken uitjes (bakje 100 g).