- Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. 
- Bestrijk de aardappelplakjes met de groentespread en laat een ½ cm van de randen vrij. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de groentespread. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. 
- Neem uit de oven en bestrooi met de tuinkers. 
Zoete-aardappelpizzaatjes
Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers.
- variatietipJe kunt ook een eigen spread maken, bijv. een erwtenspread. Kijk voor het recept van erwtenspread op ah.nl/allerhande. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.
- dieettipDe groentespread is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
- bewaartipGestapeld in een afgesloten trommel kun je deze pizaatjes prima vervoeren. Verwarm ze in ca. 10 min. op 160 °C in de oven.
- Zoete-aardappelpizzaatjes - Instructievideo - 00:15 min. 
Zoete-aardappelpizzaatjes
Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers.

4 personen
270 kcal
5 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. 
- Bestrijk de aardappelplakjes met de groentespread en laat een ½ cm van de randen vrij. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de groentespread. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. 
- Neem uit de oven en bestrooi met de tuinkers. 
variatietip:Je kunt ook een eigen spread maken, bijv. een erwtenspread. Kijk voor het recept van erwtenspread op ah.nl/allerhande. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.
dieettip:De groentespread is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
bewaartip:Gestapeld in een afgesloten trommel kun je deze pizaatjes prima vervoeren. Verwarm ze in ca. 10 min. op 160 °C in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g zoete aardappelen
150 g groentespread spinazie
150 g minimozzarellabolletjes
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
- bakpapier