Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
bewaar
bewaar

Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip

Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
licht pittig
61waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.

2

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Schep om en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

3

Bestrijk de kip met de harissa en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg het kookvocht weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de kip.

vegatipVervang de kip door 150 g Chavroux nature en 70 g geroosterde ongezouten pecannoten (per 4 personen).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip

Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig