bewaar
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
bewaar

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

Een romige toplasagne voor visliefhebbers.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries kabeljauwfilet

100 g

gerookte zalmblokjes

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

15 g

verse dille

250 ml

kookroom light

250 g

verse lasagne all’uovo

200 g

zeekraal

150 g

geraspte belegen geitenkaas

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

  • staafmixer

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Een romige toplasagne voor visliefhebbers.

Aan de slag

1

Laat de kabeljauwfilets ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.

4

Bedek de ovenschaal met ⅓ van de spinazie-dillesaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de zeekraal en ⅓ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.

serveertipBewaar wat zeekraal en garneer de lasagne vlak voor het serveren.