bewaar
Quiche 'bolognese'
Quiche 'bolognese'
bewaar

Quiche 'bolognese'

Je favoriete pastasaus, maar nu als inspiratie voor een hartige taart.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

300 g

rundertartaartjes

2 el

tomatenpuree

400 g

Italiaanse roerbakgroente

75 g

Parmezaanse kaas

4

middelgrote eieren

100 g

ricotta

7.5 g

verse oregano

225 g

koelverse pastasaus pomodori-basilicum

270 g

rollen vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Je favoriete pastasaus, maar nu als inspiratie voor een hartige taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar 5 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en roerbakgroente toe en verwarm 4 min. Roer regelmatig om.

2

Rasp de kaas. Klop de eieren in een grote mengkom los met de ricotta, oregano en peper naar smaak. Meng de pastasaus en Parmezaanse kaas door het eimengsel.

3

Leg de rol bladerdeeg in de springvorm en snijd het overhangende deel af. Bekleed hiermee de onbedekte randen van de vorm. Schep de groenten en het vlees erin en schenk het eimengsel erop.

4

Bak de quiche in ca. 45 min. onder het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Laat 10 min. akoelen op een rooster.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche 'bolognese'

Je favoriete pastasaus, maar nu als inspiratie voor een hartige taart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig