Plaattaart met geroosterde pompoen en 'nduja

Met deze plaattaart van pompoen, romige ricotta-kaasvulling en een pittige kick van ‘nduja zet jij in no time een plaatje op tafel. Da’s pas easy comfortfood.

630 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

zeer pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil met een scherp mes of dunschiller en snijd in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne partjes. Rasp de knoflook en meng met de helft van de olie. Meng het knoflookmengsel met de pompoen en ui en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in de oven.

  2. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een tweede bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 10 min. in de oven.

  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop het ei los met de ricotta, Parmezaanse kaas, citroenrasp, peper en eventueel zout. Besmeer de bodem gelijkmatig met het mengsel.

  4. Meng de rest van de olie met de ‘nduja. Verdeel de geroosterde pompoen en ui over het ricottamengsel. Verspreid de ’nduja in dotjes erover en bestrooi met de pijnboompitten. Bak nog ca. 15 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Verdeel de rucola erover en serveer.

Plaattaart met geroosterde pompoen en 'nduja

Met deze plaattaart van pompoen, romige ricotta-kaasvulling en een pittige kick van ‘nduja zet jij in no time een plaatje op tafel. Da’s pas easy comfortfood.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig