Snijd de knoflook fijn en roer de ‘nduja los. Meng de knoflook en ‘nduja met de ricotta en schep in een spuitzak.
Vul de olijven met het ‘nudja-ricottamengsel. Klop de eieren, peper en eventueel zout los in een diep bord en doe de bloem en panko elk in een diep bord. Verhit de olie op 180 °C.
Haal de gevulde olijven achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal (dubbel paneren). Frituur in delen 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Bestrooi de olijven met het rasp en serveer met de partjes citroen. Bestrooi de olijven met het rasp en serveer met de partjes citroen.
Crispy gevulde olijven met 'nduja
Crispy, spicy en heel snackable: deze gevulde olijven met ‘nduja en ricotta zijn het borrelhapje waar je gasten voor terugkomen. Dubbel gepaneerd = dubbel lekker!
50 min. bereiden
7 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy gevulde olijven met 'nduja
Crispy, spicy en heel snackable: deze gevulde olijven met ‘nduja en ricotta zijn het borrelhapje waar je gasten voor terugkomen. Dubbel gepaneerd = dubbel lekker!

50 porties
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en roer de ‘nduja los. Meng de knoflook en ‘nduja met de ricotta en schep in een spuitzak.
Vul de olijven met het ‘nudja-ricottamengsel. Klop de eieren, peper en eventueel zout los in een diep bord en doe de bloem en panko elk in een diep bord. Verhit de olie op 180 °C.
Haal de gevulde olijven achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal (dubbel paneren). Frituur in delen 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Bestrooi de olijven met het rasp en serveer met de partjes citroen. Bestrooi de olijven met het rasp en serveer met de partjes citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 50 porties)
1 teen knoflook
50 g 'nduja
50 g ricotta
2 middelgrote scharreleieren
3 el bloem
50 g panko
1 biologische citroen
Dit heb je nodig
spuitzak met glad mondje Ø 1 cm