Ho­me­ma­de broc­co­li-kip­bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.

(6) waardeer
hoofdgerecht Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.
  2. Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, ¼ van de broccolirijst, de eieren en wat peper. Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
  4. Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie,1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen). Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 26 2019 , Allerhande Box Week 10 2019 , Receptkaart 2019 week 23-24

Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de broc­co­li-kip­bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 150 g quinoa

Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 15 g verse munt
  • 100 g saladekaas

Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 200 g broccolirijst
  • 2 middelgrote eieren

Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, de broccolirijst, de eieren en wat peper.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 2 komkommers

Halveer de kleine komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm.

7
7
  • 600 g broccolirijst

Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie, 1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen).

9
9

Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.