Spaan­se roomyog­hurt met snel­le gra­no­la

De crunchy granola bij deze sinaasappelyoghurt? Die maak je supersnel zelf.

(0) waardeer
ontbijt De crunchy granola bij deze sinaasappelyoghurt? Die maak je supersnel zelf. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Voeg de amandelen, havervlokken en zonnebloempitten toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg de honing en kaneel toe. Roer door en verwarm 1 min. mee. Laat de granola iets afkoelen op een platte schaal.
  2. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en schep om met de sinaasappel.
  3. Verdeel de yoghurt over de kommen. Verdeel de sinaasappel en granola erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 09-10

Spaanse roomyoghurt met snelle granola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se roomyog­hurt met snel­le gra­no­la

1
1
  • 75 g ongebrande amandelen

Hak de amandelen grof.

2
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter.

3
3
  • 75 g grove havermoutvlokken
  • 75 g zonnebloempitten

Voeg de amandelen, havervlokken en zonnebloempitten toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

4
4
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 tl gemalen kaneel

Voeg de honing en kaneel toe. Roer door en verwarm 1 min. mee

5
5

Laat de granola iets afkoelen op een platte schaal.

6
6
  • 2 sinaasappels

Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

7
7
  • 5 g verse munt

Snijd de munt fijn en schep om met de sinaasappel.

8
8
  • 500 g Almhof roomyoghurt Spaanse sinaasappel

Verdeel de yoghurt over de kommen. Verdeel de sinaasappel en granola erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.